Kies uw land of regio.

Huis
Nieuws
RAF Space Command wordt opgericht en wordt gelanceerd in Schotland

RAF Space Command wordt opgericht en wordt gelanceerd in Schotland

2020-11-20

RAF Space Command to be established, launching in Scotland
De premier kondigde aan dat de komende 4 jaar £ 24,1 miljard zal worden uitgegeven aan nationale defensie en veiligheid.

Dit omvat een nieuw ‘Space Command’ dat "de belangen van het VK in de ruimte zal beschermen". Het zal ook verantwoordelijk zijn voor de eerste Britse satelliet die wordt gelanceerd vanaf een Britse raket.

Er was ook de oprichting van een National Cyber ​​Force. Het is de bedoeling dat dit "terroristen, vijandige overheidsactiviteiten en criminelen zal verstoren en de cybercapaciteiten van het VK zal veranderen", aldus de regering. Het is een partnerschap van het ministerie van Defensie en GCHQ en zal verantwoorde cyberoperaties uitvoeren, variërend van het bestrijden van terreurcomposities tot het ondersteunen van militaire operaties.


"Deze meerjarige schikking is zeer welkom voor de strijdkrachten", zei generaal Sir Nick Carter, chef van de defensiestaf. "Het financiert een pad naar modernisering en de digitale kracht die we nodig hebben voor de jaren 2030, geïntegreerd in de domeinen maritiem, lucht, land, cyber en ruimte."

“Het stelt ons in staat om ons op korte termijn aan te passen om de reeks complexe bedreigingen waarmee we worden geconfronteerd af te schrikken. Het verzekert de verdediging van ons land, geeft betekenis aan de visie van Global Britain en geeft een krachtige boodschap aan onze bondgenoten en tegenstanders. "

Ayrshire

De Schotse staatssecretaris, Alister Jack, bevestigde ook een investering van 103 miljoen pond van de Britse regering in de regio van Zuidwest-Schotland, door een Ayrshire Growth Deal te ondertekenen.

Nu de Schotse regering ook £ 103 miljoen investeert, wordt verwacht dat de totale investering, inclusief particuliere financiering, ongeveer £ 250 miljoen zal bedragen.

Er zijn acht projecten bij betrokken, die betrekking hebben op lucht- en ruimtevaarttechnologie, regeneratie, onderzoek en innovatie, infrastructuur en mariene wetenschap. De Schotse regering investeert ook £ 103 miljoen, waarbij lokale partners de rest bijdragen.

Een regeringsverklaring zei:

"De deal zal Ayrshire positioneren als een van de toonaangevende centra voor lucht- en ruimtevaartactiviteiten in het VK door middel van een ambitieus en transformationeel Aerospace and Space-programma. Dit zal worden ondersteund door zowel de Schotse als de Britse regering, met een totale financiering van £ 80 miljoen voor het programma. £ 32 miljoen zal worden geïnvesteerd door de Britse regering en £ 30 miljoen door de Schotse regering, met nog eens £ 18 miljoen van de South Ayrshire Council. "

Ian Annett, plaatsvervangend CEO van de UK Space Agency, voegde toe:

"De deal zal een nieuwe impuls geven aan de groeiende ruimtevaartsector in het VK door een reeks nieuwe, geavanceerde lucht- en ruimtevaartactiviteiten rond Glasgow Prestwick Airport te financieren, inclusief de ontwikkeling van de ruimtehavensite.

Dit zal niet alleen hooggekwalificeerde banen in de hele regio creëren, maar ook de reputatie van het VK als Europa's leidende nieuwe ruimtebestemming versterken en ons een stap dichter bij de lancering van kleine satellieten in het VK brengen. "

Shetland Space Center

Vorige maand keurde de Britse regering plannen goed voor Lockheed Martin om zijn kleine lanceringsoperaties voor satellieten over te dragen aan het Shetland Space Centre. Het hoopt dat dit zal leiden tot het creëren van "honderden banen in de ruimtevaart" in Schotland.

De UK Space Agency (UKSA) gelooft dat de plannen van het bedrijf om zijn UK Pathfinder Launch te verplaatsen naar de Shetland-site, in Lamba Ness on Unst (foto), zowel waarde op lange termijn zullen opleveren als zullen helpen bij het opzetten van een duurzame, commerciële lanceringsmarkt als onderdeel van het Britse ruimtevluchtprogramma, LaunchUK genaamd.

Shetland Space Centre verwacht dat de ruimtehavenlocatie tegen 2024 in totaal 605 banen in Schotland zou kunnen ondersteunen, waaronder 140 lokaal en 210 in de bredere Shetland-regio. Nog eens 150 banen zullen worden gecreëerd door bredere productie- en ondersteunende diensten.

Hot informatie

2: 1 MIPI-schakelaar voor 2x data + 1x klok D-PHY, of 2x C-PHY
Met de naam PI3WVR628 is het een zeskanaals eenpolige, dubbele worp (SPDT) -schakelaar die twee data...
RAF Space Command wordt opgericht en wordt gelanceerd in Schotland
De premier kondigde aan dat de komende 4 jaar £ 24,1 miljard zal worden uitgegeven aan nationale de...
UK gemaakt: 60A 8,5 mm pitch connector
“Dit betekent dat toepassingen zoals het opladen van batterijen kunnen worden aangepakt zonder de s...
HV DC over land, lucht en zee
De 3kW hoogspannings (HV) DC-voedingen bieden een ingang van 90 tot 264Vac en een keuze uit geregule...
300mA geluidsarme LDO is 1 x 1 mm
Er zijn 32 producten in de TCR3RM-serie, zoals het zal worden genoemd, met enkele vaste uitgangen va...