Kies uw land of regio.

Huis
Kwaliteit

Kwaliteit

We onderzoeken de kredietwaardigheid van leveranciers grondig om de kwaliteit vanaf het begin te controleren. We hebben ons eigen QC-team, kunnen de kwaliteit bewaken en controleren tijdens het hele proces, inclusief binnenkomst, opslag en levering. Alle onderdelen vóór verzending worden doorgegeven aan onze QC-afdeling, we bieden 1 jaar garantie op alle onderdelen die we hebben aangeboden.

Onze testen omvatten:

Visuele inspectie

Gebruik van stereoscopische microscoop, het uiterlijk van componenten voor 360 ° allround observatie. De focus van de observatiestatus omvat productverpakkingen; chip type, datum, batch; staat van afdrukken en verpakking; pin arrangement, coplanair met de beplating van de behuizing enzovoort.
Visuele inspectie kan snel de vereiste begrijpen om te voldoen aan de externe vereisten van de oorspronkelijke merkfabrikanten, antistatische en vochtnormen, en of deze wordt gebruikt of gereviseerd.

Functies testen

Alle functies en parameters getest, aangeduid als volwaardige test, volgens de originele specificaties, toepassingsopmerkingen of klanttoepassingssite, de volledige functionaliteit van de geteste apparaten, inclusief DC-parameters van de test, maar exclusief AC-parameterfunctie analyse en verificatie deel van de niet-bulk test de grenzen van parameters.

X-Ray

Röntgeninspectie, het doorlopen van de componenten binnen de 360 ​​° allround observatie, om de interne structuur van de te testen componenten en de status van de pakketverbinding te bepalen, u kunt zien dat een groot aantal te testen monsters hetzelfde is, of een mengsel (Mixed-Up) de problemen doen zich voor; daarnaast hebben ze met de specificaties (Datasheet) elkaar dan de juistheid van het te testen monster te begrijpen. Verbindingsstatus van het testpakket, om meer te weten te komen over de chip en pakketconnectiviteit tussen pinnen is normaal, om de sleutel uit te sluiten en open-draad kortgesloten.

Soldeerbaarheidstesten

Dit is geen methode voor het opsporen van vals geld, aangezien oxidatie van nature voorkomt; Het is echter een belangrijk probleem voor de functionaliteit en komt vooral voor in warme, vochtige klimaten zoals Zuidoost-Azië en de zuidelijke staten van Noord-Amerika. De gezamenlijke standaard J-STD-002 definieert de testmethoden en accepteer / afkeurcriteria voor Thru-Hole, Surface Mount en BGA-apparaten. Voor niet-BGA-apparaten voor opbouwmontage wordt de dip-and-look gebruikt en de "keramische plaattest" voor BGA-apparaten is onlangs opgenomen in ons dienstenpakket. Apparaten die worden geleverd in een ongeschikte verpakking, een acceptabele verpakking maar ouder zijn dan een jaar, of die vervuiling vertonen op de pinnen, worden aanbevolen voor soldeerbaarheidstests.

Decapsulatie voor matrijsverificatie

Een destructieve test waarbij het isolatiemateriaal van het onderdeel wordt verwijderd om de matrijs te onthullen. De matrijs wordt vervolgens geanalyseerd op markeringen en architectuur om de traceerbaarheid en authenticiteit van het apparaat te bepalen. Een vergrotingsfactor tot 1000x is nodig om matrijsmarkeringen en oppervlakte-afwijkingen te identificeren.