Kies uw land of regio.

Huis
Nieuws
Copernicus Sentinel-6-satelliet wordt gelanceerd om de zeespiegel te controleren

Copernicus Sentinel-6-satelliet wordt gelanceerd om de zeespiegel te controleren

2020-11-24

Copernicus Sentinel-6 satellite launches to monitor sea levels

Nu een SpaceX Falcon 9 met succes de lancering voltooit, is de nieuwe satelliet - de nieuwste in een reeks satellieten die gezamenlijk door Europa en de VS is ontwikkeld - bedoeld om de stijgende zeespiegel te volgen met behulp van de nieuwste radarhoogtemetrie-technologie.

Volgens de European Space Agency zijn deze metingen essentieel voor klimaatwetenschap en voor beleidsvorming.

Opstijgen

Met de 1,2 ton zware Sentinel-6-satelliet werd de Falcon 9-raket op 21 november gelanceerd vanaf de Vandenberg Air Force Base in Californië.


De satelliet werd iets minder dan een uur na de lancering in een baan om de aarde gebracht en er werd met succes contact gelegd op het grondstation in Alaska.

Zeeoppervlak metingen

Josef Aschbacher, directeur aardobservatieprogramma's van ESA, merkte op:

“Ik ben buitengewoon trots dat ik Copernicus Sentinel-6 vanavond heb zien opstijgen en weet dat het goed op weg is om zijn missie voort te zetten om de zeespiegelmetingen voort te zetten die zo nodig zijn om de zorgwekkende trend van stijgende zeeën te begrijpen en te volgen. "

“Ik wil niet alleen de ESA-teams bedanken die zo hard hebben gewerkt om dit punt te bereiken, maar ook de EC, Eumetsat, NASA, NOAA en CNES, en natuurlijk kijken we erg uit naar verdere vruchtbare samenwerking tussen onze respectievelijke organisaties. "

De metingen van de hoogte van het zeeoppervlak begonnen in 1992 en de Copernicus Sentinel-6 Michael Freilich is bedoeld om binnenkort het stokje over te nemen en deze gegevensset voor oceaantopografie uit te breiden.

De missie omvat twee identieke satellieten die opeenvolgend worden gelanceerd, stelt de ESA, dus over vijf jaar zal Copernicus Sentinel-6B worden gelanceerd om het over te nemen. De missie als geheel zal zorgen voor de continuïteit van data tot in ieder geval 2030, zegt het.

Hoogtemeters en radiometers

Elke satelliet heeft een radarhoogtemeter, die werkt door de tijd te meten die radarpulsen nodig hebben om naar het aardoppervlak te reizen en weer terug naar de satelliet. In combinatie met nauwkeurige locatiegegevens van de satelliet, geven hoogtemetingen de hoogte van het zeeoppervlak weer.

Het instrumentenpakket van de satellieten bevat ook een geavanceerde microgolfradiometer die rekening houdt met de hoeveelheid waterdamp in de atmosfeer, die de snelheid van de radarpulsen van de hoogtemeter beïnvloedt.

U kunt meer lezen op de ESA-website.

Hot informatie

2: 1 MIPI-schakelaar voor 2x data + 1x klok D-PHY, of 2x C-PHY
Met de naam PI3WVR628 is het een zeskanaals eenpolige, dubbele worp (SPDT) -schakelaar die twee data...
RAF Space Command wordt opgericht en wordt gelanceerd in Schotland
De premier kondigde aan dat de komende 4 jaar £ 24,1 miljard zal worden uitgegeven aan nationale de...
UK gemaakt: 60A 8,5 mm pitch connector
“Dit betekent dat toepassingen zoals het opladen van batterijen kunnen worden aangepakt zonder de s...
HV DC over land, lucht en zee
De 3kW hoogspannings (HV) DC-voedingen bieden een ingang van 90 tot 264Vac en een keuze uit geregule...
300mA geluidsarme LDO is 1 x 1 mm
Er zijn 32 producten in de TCR3RM-serie, zoals het zal worden genoemd, met enkele vaste uitgangen va...